Thursday, March 22, 2012

PUDING TRIFFLE


RESEPI PUDING TRIFFLE

1 tin susu cair
1sb gula
4sb tpg kastad dibancuh bersama 300ml air

Kek gulung - potong nipis

1tin fruit coctail - asingkan buah dan airnya
1 paket agar2 jeli dilarutkan dengan 300ml air panas

Cara2nya :-

*panaskan susu dan gula dgn api kecil. tuangkan bancuhan kastad tadi. Kacau biar betul2 pekat dan likat. Angkat dan ketepikan.
**susun kek yg dipotong tadi kedalam bekas pilihan dan tuangkan air buah2an koktail tadi sedikit dan tuang buah2 koktail sekali.
**Tuangkan bancuhan kastad keatas susunan buah tadi.
**Akhir sekali tuang jeli yg telah dilarutkan tadi keatas kastad dan sejukkan.
**Hiaslah ikut kesukaan.. boleh juga di paipkan fresh cream diatas jeli dan susun fresh fruit...

No comments:

Post a Comment